Each nation has many good people who help take care of others. For example, some high school and college students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages(孤儿院) or homes for the aged(老人). They read books to the people in these places, or they just visit them or listen to their problems. Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old. They paint, clean up, or repair houses, do shopping and mow(割草) their lawns(草坪). For boys who no longer have fathers, there is an organization called Big Brothers. College students and other men take these boys to basketball games or on fishing trips and help them get to know things that boys usually learn from their fathers.
Some cities have a number of clubs where boys and girls can go to play games or learn crafts(手艺). Some of these clubs show movies or organize short trips to the mountains, the beaches, museums or other places of interest. Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough to remember the problems of younger boys and girls.
Volunteers believe that some of the happiest people in the world are those who help bring happiness to others.
根据短文内容,选择正确答案(10分)
小题1:From the short passage we can see that
are often helped by the volunteers.
A、workers in the factory
B、students in school
C、people in the home for the elderly(老人)
小题2:Young volunteers often go and work in the homes when people are
.
A、very busy B、hungry C、in trouble
小题3:Big Brothers is an organization
.
A、to play basketball with the boys who no longer have fathers
B、to help the boys who no longer have fathers
C、to teach the boys who no longer have fathers how to fish
小题4:Which of the following don’t the clubs do for the boys and girls?
A、Show movies.
B、Organize short trips.
C、Make new clothes for them.
小题5:The clubs use many students as volunteers because
.
A、they believe that the happiest people are those who help bring happiness to others
B、they are so young that they can remember the problems of younger boys and girls
C、they can work very long a day without having a rest
小题1:细节理解题。根据第一段第二行some high school and college students in the United States often spend many hours as volunteers in hospitals, orphanages(孤儿院) or homes for the aged(老人). 美国的一些中学生和大学生作为志愿者经常花费许多时间在医院,孤儿院和敬老院做志愿活动.可知选C.敬老院的人。
小题2:细节理解题。根据第一段第五行Other young volunteers go and work in the homes of people who are sick or old.描述可知年轻的志愿者是去生病的或是年老的人的家里做做志愿活动.故选C,处于困境中的。
小题3:细节理解题。根据第一段第五行For boys who no longer have fathers, there is an organization called Big Brothers.描述可知大哥哥组织是专门帮助那些不再有爸爸的男孩子们的一个组织。故选B。
小题4:细节理解题。根据第一段倒数第五行Some of these clubs show movies or organize short trips to the mountains, the beaches, museums or other places of interest.描述可知这些俱乐部组织看电影和组织短途旅行,没有C为他们做衣服,故选C。
小题5:细节理解题。根据第一段倒数第三行Most of these clubs use a lot of high school and college students as volunteers because they are young enough to remember the problems of younger boys and girls描述大部分俱乐部用许多中学生和大学生作为志愿者是因为他们足够年轻能够记住更小的男孩女孩的问题。故选B。
考点:教育类阅读。
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:3
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:6
-
点赞数:0回答数:1
-
点赞数:0回答数:1

最新问答: ever since是什么意思,和什么时态连用? “玉兔”能量完全来自于光能发电,其连续工作的时间是( ) a 1天 b 14 给出以下四个对象,其中能构成集合的有( ) 把一个底面直径为5CM,高为6.4CM的圆柱沿底面直径切割成俩个半圆柱,表面积增加多少平方厘米,只要结果 下列关于气孔的说法中,不正确的是 A.是植物蒸腾失水的”门户” B.是气体交换的“窗口” C.是由一对半月形的细胞——保 聚合氯化铝(PAc)的摩尔质量是多少 地球上地面高程与温度有什么关系吗? 如图,在等腰三角形ABC中,AB=AC,D是AB延长线上的一点,BD=AB,CE是腰AB上的中线,求证; 旧金山和诺福克的气候类型是什么 写出用空气,铜,蒸馏水,三氧化硫4中物质制取硫酸铜的化学方程式 杯弓蛇影讲的什么?比喻什么? 如何用 take sth out of ...造句 5句!快 环丙烷与乙烯不是为同分异构体吗?为什么叫环丙烷 介词a应该怎么用He is a manage and secretary of the company还是He is a 有甲、乙两筐苹果,甲筐重20千克.如果从乙筐中倒出1/4给甲筐,两筐苹果就一样重.乙筐原有苹果多少千克? 依次填入下列句子横线处的词语最恰当的一项是( )( 如题 杨浦2011一模物理计算压轴题 按相同比例切是什么意思 在等差数列中﹛an﹜中,第(n-4)项为30,前九项和为18,前n项和为240,则自然数n的值为 已知a,b,c属于R,则下列推理:1、a/c^2>b/c^2可以推出a>b 2、a^3>b^3,ab>0,可以推出1/a “礻”字右旁一个“真”是什么字